stop GMO

Baner

oglasi

Imamo 37 gostiju na mreži

Search

art gallery

Paintings Dimitrijević on web gallery
Baner
Baner
Baner
Baner
web gallery
O slikarstvu
LIKOVNI PORTAL 4

LIKOVNI PORTAL 4

Za sve one koji slikaju ili bi to želeli.

Na ovim stranicama možete da nađete dosta toga zanimljivog. I pored obilja informacija u vezi slikarstva, naročito na internetu, u praksi izgleda drugačije.

Davnih šezdesetih godina je bilo vreme kada si od retko koga mogao da dobiješ pouke, uputstvo, ili knjigu, kako bi nešto saznao ili naučio. Nije postojao udžbenik za predmet likovnog obrazovanja? Sve je zavisilo od  nastavnika i njegovog interesovanja  za ono što predaje. Kad se bolje razmisli, kroz likovno obrazovanje se u osnovnoj školi prođu sve moguće i nemoguće likovne tehnike, jedino što nije imao ko da vam kaže da je to ono pravo. Crtež olovkom, tušem, ugljenom, slikanje: akvarel, gvaš, tempera, vajanje u glini , sapunu, uglju, livenje u gipsu, kolaž, vitraž, pošoar… Kasnije se to samo razvija, usavršava, prikuplaju informacije.

Sada nastaju dva osnovna problema. Prvo ima onih profesinalaca koji kriju svoje znanje, verovatno u strahu da ne postanete bolji slikar od njh samih. Spremni su da vam daju pogrešne, pa čak i suprotne informacije, a usput nisu ni sposobni da procene vaš rad i da vas usmere kako treba. To je posebna i velika tema. Drugi problem su oni koji bi hteli nešto da nauče, a lično smatraju da ono što već rade treba da visi u Luvru i samo traže za to potvrdu. Ako sebe prepoznate u drugoj grupi krajnje je vreme da krenete na pecanje, uzgajanje cveća, posvetite se kukičanju, vezu ili nekoj drugoj aktivnosti koja smiruje, oplemenjuje a može da bude i korisna.

 

Korisno-uvod

Korisno-za slikare i ljubitelje slikarstva

Ovde će se naći veći broj korisnih informacija, saveta, spiska literature, linkova i slično, koji vam mogu biti od koristi. Za početak nešto od literature koja je neophodna svakom ko ozbiljnije misli da se upusti u avanturu zvanu slikarstvo. Postoji velika količina informacija na internetu, u vezi sa slikarstvom, potrebno je malo strpljenja i volje da se to pronađe. Tako na sajtu issuu.com možete pronaći veći broj knjiga vezanih za ovu temu, kao i obilje kataloga sa izložbi, likovnih prikaza i slično. Pretražite sa fine art, paint. Da se ovo pročita potrebno je nekoliko meseci, a da se nešto ozbiljno i radi nekoliko godina.

Ako je neko stvarno ljubitelj slikarstva, potrudiće se da pregleda ovakve sadržaje kako bi sagledao svu ozbiljnost ovog zanata, i sam izgradi stavove šta je dobro, šta ne , šta je falcifikat, kopija ili lažno slikarstvo. U tome možete da očekujete posebnu pomoć i savete. Pogledati i strane sa kritikom koje treba da rasvetle mnogo mračnih strana u aktelnom slikarstvu .

 


 

Literatura i linkovi

Literatura

 UVOD U LIKOVNE UMETNOSTI autor Dr. Pavle Vasić

Teme: kompozcijа, analizа linijе, kontrast., akcenat, ravnoteža, odnosi površina , osdnosi masa....


 

 FALKEN PRIRUČNIK autor Brajan Bagnal 

Teme: slikarske tehnike, perpektiva, svetlo, slikarski pribor...


 

 SLIKARSKA TEHNOLOGIJA I SLIKARSKE TEHNIKE autori Punda-Čulić web


 

ISSUU Veliki broj knjiga, prikaza i sl.

www.issuu.com

 


 

Girl On Girl 7 Frivolous Dressorder The Stair Pakistani Gf First Threesome Queensnake Bondage Holly Shock Spitting Up Cum Bohsia Singapore Melayu Girl Enjoy Big Dicks