Virtualna galerija

Virtualna galerija
galerija Mural

linkovi art

Related Items

Tweeter

Follow stafelaj on Twitter

stop GMO

Baner

oglasi

Imamo 73 gostiju na mreži

Search

18 godina Društva VUKSAN

 

Društvo likovnih stvaralaca VUKSAN

 

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Prolećna izložba 2007. godine 

Društvo Vuksan osnovano je 24. 12. 1991. godine u prostorijama

kluba OTADŽBINA, uz svesrdnu podršku gospodina Miodraga Vukčevića, koji je i dao predlog za ime Društva. Dragoljub Vuksanović VUKSAN je slikar i likovni pedagog , koji je živeo I stvarao u Palanci.

Ciljevi Društva su da okuplja sve zainteresovane za stvaralaštvo u oblasti likovne i primenjene umetnosti, aktivno učestvuje u društveno

kulturnim aktivnostima naše sredine, okuplja mlade, organizuje likovne izložbe, učestvuje i sarađuje u organizaciji likovnih kolonija, odaziva se humanitarnim akcijama. Društvo svake godine organizuje dve redovne izložbe ( prolećnu i jesenju) , a takođe gostuje u drugim sredinama gde predstavlja ne samo likovno stvaralaštvo , već i grad Smederevsku Palanku.

Većina članova Društva se predstavila samostalnim izložbama, mnogi učestvuju na kolektivnim domaćim i međunarodnim izložbama, a medju njima ima i nagradjenih.

Društvo je gostovalo u Aran|elovcu, Plani, Čačku, Požarevcu,

Mladenovcu, Zaječaru. Jagodini...

Društvo je uzimalo aktivno učešće u kulturnim manifestacijama u Palanci, Vodicama, Glibovcu, Vlaškom Dolu, Vićevcu...

Posebno treba istaći ulogu Društva u podsticanju mladih u

interesovanju za likovnu umetnost. Za proteklih 18. godina svedoci smo njihovog odrastanja uz Društvo pri čemu su se mnogi opredelili za poziv iz oblasti likovnog stvaralaštva, završavajući likovne škole, akademije ili postajući magistri likovnih umetnosti.

Za sve ove godine zahvaljujemo se na saradnji Narodnom muzeju,medijskim kućama GOŠA, Jasenica. TV Dević, KUD-u Abrašević, kao I firmama i pojedincima koji su imali razumevanja za naše napore I u tome nam svesrdno pomagali. Značajan doprinos radu i afirmaciji Društva dali su Rade Milošević i književnik Dragutin Paunić, koji su pomno pratili i usmeravali naše aktivnosti.

Rad Društva je znatno otežan, jer nema svoje prostorije, ali se nadamo da će i ovaj problem uskoro biti rešen.

 

Društvo likovnih stvaralaca Vuksan oktobar 2009.

 

 

 

 

 

Girl On Girl 7 Frivolous Dressorder The Stair Pakistani Gf First Threesome Queensnake Bondage Holly Shock Spitting Up Cum Bohsia Singapore Melayu Girl Enjoy Big Dicks