stop GMO

Baner

oglasi

Imamo 90 gostiju na mreži

Search

Jubilarna izložba Društva VUKSAN povodom 20 godina postojanja i rada Društva

Jubilarna izložba Društva likovnih stvaralaca Vuksan otvorena u utorak 18.oktobra 2011. godine 19 časova u Narodnom muzeju Smederevske Palanke i može se pogledati do 20. 11. 2011. godine.

Jubilarna izložba povodom 20 godina postojanja i rada Društva “Vuksan”

 Društvo Vuksan osnovano je, sada već davne 1991.Osnivači su bili entuzijasti na likovnom polju, koji su ranije nastupali u okviru likovnog udruženja 10. oktobar, likovne sekcije KUDa „Goša” ili samostalno. Društvo nosi ime po Dragoljubu Vuksanoviću Vuksanu, likovnom stvaraocu i profesoru palanačke gimnazije. Samo osnivanje Društva ozvaničeno je u prostorijama kluba “Otadžbina”, kod gospodina Miodraga Vukčevića, koji je i predložio ime koje danas nosimo. Ovde je i adresa Društva koja se nije menjala od osnivanja.

 Vremenom ime “Vuksan” je postalo sinonim za likovna zbivanja u Palanci.

 Tokom svog postojanja i rada Društvo je okupljalo kako slikare sa likovnim obrazovanjem, tako i one koji su samostalno nastojali da dokuče tajne slikarskog zanata i veština. 

Pred Vama se se nalaze likovni radovi aktuelnih članova Društva, a koji u isto vreme predstavljaju, gotovo, presek palanačke likovne scene.

Društvo je organizovalo značajan broj izložbi u Palanci, gostovalo na strani, odazivalo se i učestvovalo na različitim manifestacijama i kolonijama. 

Članovi društva su prikazali svoje radove na samostalnim izložbama, učestvovali na velikom broju značajnih izložbi, kao što su Oktobarski likovni salon u Kovinu, Bienale likovnih i primenjenih umetnosti u Smederevu, Bienale minijature u Milanovcu, izložbe malog formata i crteža u Šapcu, na smotri Žene slikari u Majdanpeku...

Posebno treba istaći slikare koji su učestvovali na velikom broju domaćh i međunarodnih likovnih izložbi, pri čemu su i nagrađivani, a to su Biljana Miljković i Zoran Todor.

 Za protekli period u članstvu Društva bilo je oko 60 slikara, grafičara i vajara. Organizovano je preko 60 izložbi Društva.

 Ovom prilikom bi smo se zahvalili svima onima koji su imali razumevanja za naše napore i u tome nam pomagali. Rade Milošević i Dragutin Paunić su pratili naš rad, pomagali nam i usmeravali naše aktivnosti. U Narodnom muzeju Smederevske Palanke i Galeriji moderne umetnosti imali smo siguran oslonac i uvek obezbeđen izlagački prostor.

 Društvo je odigralo veliku ulogu u širenju interesovanja prema likovnoj umetnosti, naročito kod mladih, od kojih su mnogi završili likovne škole i akademije.

I pored svih poteškoća, na koje je Društvo nailazilo u proteklih 20 godina, nadamo se uspešnom daljem radu.

 

Dragan Dimitrijević

Predsednik Društva “Vuksan”  

 

 

vulog_m

Girl On Girl 7 Frivolous Dressorder The Stair Pakistani Gf First Threesome Queensnake Bondage Holly Shock Spitting Up Cum Bohsia Singapore Melayu Girl Enjoy Big Dicks