Virtualna galerija

Virtualna galerija
galerija Mural

Nešić gitara

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

Dragan Nešić, koncertna gitara DN-CL-P-R,Dilermando Reis - Eterna saudade

Tweeter

Follow stafelaj on Twitter

stop GMO

Baner

oglasi

Imamo 119 gostiju na mreži

Search

LIKOVNI PORTAL 4

Za sve one koji slikaju ili bi to želeli.

Na ovim stranicama možete da nađete dosta toga zanimljivog. I pored obilja informacija u vezi slikarstva, naročito na internetu, u praksi izgleda drugačije.

Davnih šezdesetih godina je bilo vreme kada si od retko koga mogao da dobiješ pouke, uputstvo, ili knjigu, kako bi nešto saznao ili naučio. Nije postojao udžbenik za predmet likovnog obrazovanja? Sve je zavisilo od  nastavnika i njegovog interesovanja  za ono što predaje. Kad se bolje razmisli, kroz likovno obrazovanje se u osnovnoj školi prođu sve moguće i nemoguće likovne tehnike, jedino što nije imao ko da vam kaže da je to ono pravo. Crtež olovkom, tušem, ugljenom, slikanje: akvarel, gvaš, tempera, vajanje u glini , sapunu, uglju, livenje u gipsu, kolaž, vitraž, pošoar… Kasnije se to samo razvija, usavršava, prikuplaju informacije.

Sada nastaju dva osnovna problema. Prvo ima onih profesinalaca koji kriju svoje znanje, verovatno u strahu da ne postanete bolji slikar od njh samih. Spremni su da vam daju pogrešne, pa čak i suprotne informacije, a usput nisu ni sposobni da procene vaš rad i da vas usmere kako treba. To je posebna i velika tema. Drugi problem su oni koji bi hteli nešto da nauče, a lično smatraju da ono što već rade treba da visi u Luvru i samo traže za to potvrdu. Ako sebe prepoznate u drugoj grupi krajnje je vreme da krenete na pecanje, uzgajanje cveća, posvetite se kukičanju, vezu ili nekoj drugoj aktivnosti koja smiruje, oplemenjuje a može da bude i korisna.

 

Girl On Girl 7 Frivolous Dressorder The Stair Pakistani Gf First Threesome Queensnake Bondage Holly Shock Spitting Up Cum Bohsia Singapore Melayu Girl Enjoy Big Dicks