linkovi art

Tweeter

Follow stafelaj on Twitter

stop GMO

Baner

oglasi

Imamo 187 gostiju na mreži

Search

 

 

БРАНИСЛАВ ВАСИЛИЋ

Рођен је 1937. године у Смед.Паланци, где данас живи као пензионер.Бавио се музиком и сценографијом. Члан је Друштва „Вуксан” од 1997. године. Излагао је самостално у галерији Берлинске опере и на више колективних изложби.

Сликар, редовно излаже са Друштвом Вуксан.

Адреса: Змај Јовина 19, Смед. Паланка

Тел: 026 318 148; 063 77 47 451

 

 

 

 

U nedelju 28 septembra preminuo je Branislav Vasilic, čan društva VUKSAN od 1997. godine. Redovno je učestvovao na izložbama društva u Palanci i na gostovanjima. Veći deo svog radnog veka proveo je u inostranstvu a penzionerske dane u Palanci. Bavio se muzikom i scenografijom. Samostalno je izlagao u galeriji Berlinske opere. U njegovom slikarstvu dominiraju pejzaži i mrtve prirode.
Pejzaž je umiren, češće u malo tamnijim nego u svetlim tonovima, donoseći osećaj melanholije...Njegovi radovi, pre svega pejzaži, iako slikani realistički, odišu pomalo nadrealnom atmosferom. Pored specifičnog kolorita i primirenih kompozicija, možda ishodište treba tražiti u scenografskom iskustvu, jer je pozorište samo po sebi nadrealno.
U svojim slikama obrađivao je mitske likove, zaboravljene predmete i stvari... Bilo bi dobro sve to sagledati na jednoj izložbi, s obzirom na to da ga
mi uglavnom prepoznajemo po pejzažu.
Dragan Dimitrijević

 

 

 

 

Василић Бранислав, Слика  Петао, 2002, уље на платну, 20х28 cm

 

 

 

 


Girl On Girl 7 Frivolous Dressorder The Stair Pakistani Gf First Threesome Queensnake Bondage Holly Shock Spitting Up Cum Bohsia Singapore Melayu Girl Enjoy Big Dicks